Over ons

chris tieleman_homeChris Tieleman heeft jarenlange ervaring in het internationaal zakendoen met Duitsland, opgedaan in diverse commerciële functies bij internationaal opererende ondernemingen. Daarnaast heeft hij zich verder verdiept en gespecialiseerd in de Duitse taal, cultuur en gebruiken. Het bleek dan ook een voor de hand liggende stap om deze ervaringen samen te laten komen in COMEOVER.

COMEOVER biedt ondersteuning aan Nederlandse MKB bedrijven die actief willen worden op de Duitse markt of hun activiteiten ‘over de grens’ verder willen ontwikkelen en uitbreiden. Tevens treden wij op als tussenpersoon of bemiddelaar voor zowel Nederlandse als Duitse ondernemingen.

Of het nu gaat om het ontwikkelen van een sales strategie, marketing concepten, online communicatie of effectieve sales ondersteuning – bij ons bent u aan het juiste adres. Onze expertise en kennis van de Duitse markt, taal en cultuur staan garant voor een gedegen en betrouwbaar advies over de mogelijkheden en uitdagingen op de Duitse markt.

COMEOVER beschikt tevens over een breed netwerk van specialisten die u op alle gebieden kunnen ondersteunen bij het betreden van de Duitse markt. Van website vertalingen, SEO optimalisatie of het werven van personeel of een handelsvertegenwoordiging – wij helpen u graag op weg.

Werkwijze
Indien u ervoor kiest om met COMEOVER samen te werken, zullen wij allereerst inventariseren wat voor uw onderneming de mogelijke strategieën zijn en waar u de meeste kans heeft op een succesvolle marktentree in Duitsland. Belangrijk hierin is het onderscheidend vermogen van uw product of dienst.

Ondanks de open grenzen en het vrije handelsverkeer tussen de lidstaten van de EU heeft u wel degelijk te maken met aanzienlijke verschillen tussen Nederland en Duitsland. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de taal, cultuur, wet- en regelgeving, fiscale verschillen enzovoort. Indien u ondoordacht of in de verkeerde volgorde uw eerste stappen gaat maken, kunt u geconfronteerd worden met onaangename verrassingen. Wij helpen u onvoorziene problemen te voorkomen en zorgen er samen met u voor dat u een succesvolle start kunt maken.

Juist hier ligt onze drijfveer om vooral als koppelstuk op te treden en u te helpen met het effectief genereren van nieuwe omzet en klanten. Open communicatie, realiteitszin, haalbaarheid en commerciële drive zijn de belangrijkste kernwaarden in de manier van werken van COMEOVER.